ReD! KLÆDT PÅ TIL FREMTIDEN

Kan kulturhuse være vigtige spillere i bæredygtig omstilling? JA DA!

Kan kulturhuse være vigtige spillere i bæredygtig omstilling? JA DA!

Nicolai Kultur har sammen med Spinderihallerne i Vejle og Kulturhuset Bispen i Haderslev fået 360.000 til et projekt om bæredygtig beklædning og borgerinvolverende metoder.

Projektet hedder ’ReD! Klædt på til fremtiden’ og det kobler deltagelse med bæredygtig omstilling gennem workshops, udstilling og modeshow, hvor borgerne selv er aktive i at vise, reparere og re-designe brugt tøj. 

Projektet er forankret hos Nicolai Kultur, som åbner ReD! udstillingen d. 15. august med et lille show. I september rykker udstillingen til Kulturhuset Bispen i Haderslev og d. 1. oktober åbnes der igen med show i Spinderihallerne i Vejle. Efterfølgende kan udstillingen bookes af andre kulturhuse/institutioner.

ReD! manifest

Vi vil gøre op med ‘brug og smid væk’ kulturen og inspirere til tiltag, der fremmer bæredygtigt tøjforbrug.

Vi sætter fokus på borgerinddragelse og mental trivsel gennem engagement i workshops, events og fællesskaber, hvor alle kan være med.

I gamle dage havde vi et helt andet syn på tøj og tøjforbrug - tøj havde stor værdi, der var fokus på det gode håndværk, som tog tid og kostede mange penge. Derfor var det også vigtigt at producere noget, der kunne bruges længe, var værd at reparere og evt. senere kunne laves om.

Vi hylder de gamle traditioner og teknikker indenfor håndarbejde og reparation, - vi hylder genbrug og kendskab til materialer og metoder, der viser omtanke, omsorg og respekt - ikke bare for miljøet og moder jord, men også for hinanden og de næste i rækken.

Vi vil lave ’ReD! Klædt på til fremtiden’ – en fælles skabt udstilling, der inspirerer til at genbruge – til at reparere og bevare tøjet, til at omsy og re-designe - og til at bruge rester og skabe materialer og metoder, der er bæredygtige.

Vi vil gøre op med ‘brug og smid væk’ kulturen

Udstilling

Afleverings-frist til udstillingen er d. 20. juni

ReD! udstillingen vil bestå af eksempler, der inspirerer til at reparere og re-designe og dermed forlænge levetiden på vores tøj. Disse eksempler skal laves i april, maj og juni 2024 – og måske er de lavet af dig – din forening – skole – kreative gruppe…?

Vær med og bidrag til udstillingen ved at deltage i de forskellige ReD! workshops eller skab din egen workshop i ReD! regi.

Afleveringsfrist til udstillingen er d. 20. juni

Hold øje med vores Instagram og Facebook og læs herunder mere om de forskellige kampagner og workshops, som er på vej.

Vil du vide mere eller har du spørgsmål – kontakt venligst Rikke Baunbæk – rikwa@kolding.dk